Szeretettel köszöntelek a HÍRES MAGYAROK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRES MAGYAROK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HÍRES MAGYAROK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRES MAGYAROK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HÍRES MAGYAROK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRES MAGYAROK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a HÍRES MAGYAROK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
HÍRES MAGYAROK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A finom csemege Mátyás király korában került Magyarországra, az akkori főúri asztalokról nem hiányozhatott az ebből az édességből készített csemege. Mátyás királyunknak a nápolyi Beatrixszal kötött házassága után az első újévi ünnepi ebéden, a 8. fogás mandulatejből és cukorból készített fehér és barna kockás marcipán sakktábla volt.
A huszadik század második felében Szamos Mátyás felélesztette és rengeteg munkával, családi összefogással elterjesztette e nemes anyagból készült édességet. Napjainkra így a marcipán már nem csak az istenek eledele.
Mi is a marcipán: Cukorból és olajos magokból készített puha massza (a mag lehet mandula, vagy dió, illetve mogyoró is). Több száz éve mozsárban zúzták egybe az alkotórészeket, később forgó gránithengerek között készült a massza, a legmodernebb gyárakban ma már gyorsan forgó kések aprítják össze a cukrot és a magokat.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!